INTERVIEW MIT PORTUGIESISCHEN SCHUHEN

UNSER INTERVIEW

"Neue Generation" 

VON  PORTUGIESISCHEN SCHUHEN

interview-maria-maleta-apiccaps

 
___________________________
PT

PORTUGIESISCHE SCHUHE DER NEUEN GENERATION

 

 NIEUWE GENERATIE: ANA NETO EN DANIELA MARQUES


Maria Maleta
Twee vrienden van je leven zijn samengekomen om een gedeelde droom tot leven te brengen: een bedrijf creëren.
Ana, met achtergrond in Farmaceutische Wetenschappen, en Daniela, met achtergrond in Radiologie en Marketing, hebben in 2013 het merk Maria Maleta opgericht. Een merk tassen en portemonnees met een uniek concept: één omkeerbare tas met twee kanten die je kunt gebruiken. Maak kennis met Ana Neto en Daniela Marques.
malas.mariamaleta.com/

Hoe is dit project ontstaan?
Ik (Ana) en Daniela kennen elkaar al sinds we kinderen waren. We zijn samen opgegroeid, in São João da Madeira, en we zijn sinds onze tienerjaren beste vrienden. We gingen samen naar de universiteit en we woonden vele jaren samen, maar we hadden niet de ervaring om samen een bedrijf te hebben, wat we al heel lang wilden.
In 2013, en al werkzaam op onze academische gebieden, begonnen we te denken aan een parttime project, omdat we in een wereldwijde economische crisis leefden en professionele vooruitzichten niet enthousiast waren. Dus besloten we om een project te starten dat ons vrijheid zou kunnen geven voor onze creatieve kant, evenals extra geld aan het einde van de maand. We hadden verschillende ideeën, maar het feit dat we zijn opgegroeid in São João da Madeira en dat onze beide families verbonden zijn met de schoenenindustrie, was bepalend. Opgroeien in het midden van een schoenenfabriek heeft me vaardigheden opgeleverd, zowel wat betreft technieken als materialen, die essentieel waren voor de oprichting van Maria Maleta. In eerste instantie dachten we te kiezen voor de schoenenbranche, maar uiteindelijk realiseerden we ons dat er al veel uitstekende en prestigieuze schoenenmerken in Portugal waren dat het creëren van iets onderscheidend en innovatiefs teveel complex zou zijn. We kozen uiteindelijk voor lederwaren, een veld dat ons erg opwond en in sommige opzichten verband houdt met schoenen.
Vervolgens bedachten we tijdens een zomermiddag, met wat schetsen en ideeën, ons eerste product: een clutch!

Hoe onderscheidt Maria Maleta zich?
Wat een merk onderscheidt, is het onderscheidende concept en ontwerp. Een tas, een vrouw, twee kanten te onthullen.
De steeds gedetailleerdere keuze van duurzame grondstoffen is iets wat ons ook onderscheidt. We maken ons steeds meer zorgen over het toevoegen van waarde aan onze producten in evenwicht met het milieu.
Het onderscheidt zich ook door haar partners. De meest recente samenwerking was met Big Blue Ocean Cleanup, een NGO die zich richt op het schoonmaken van de oceaan en het recyclen van afval van zowel oceanen als stranden.
Maria Maleta wil niet zomaar een product of concept zijn. We willen de onafhankelijke vrouwen uit de eenentwintigste eeuw benadrukken. Een actieve vrouw, een ondernemer die, zonder haar vrouwelijke kant opzij te zetten, strijdt voor vrouwenrechten. Met een scherp gevoel voor humor, een vrouw die toegewijd is aan de doelen die ze verdedigt en de details en geschiedenis achter een product waardeert. Dat waardeert kwaliteit en design, zoals ze zichzelf uitdrukt.

Wat waren de belangrijkste uitdagingen in dit proces?
Er zijn veel uitdagingen geweest. Van het product dat precies is wat we idealiseerden tot de communicatiestrategie van wat we in de wereld wilden uitbrengen, bijna onmiddellijk, omdat het vaak erg moeilijk is om jezelf te onderscheiden temidden van constante en oneindige informatie binnen de digitale scene. Met de gekte van het ‘nu’ en het ‘onmiddellijke’, proberen ze iemands aandacht te trekken en hen een gevoel van tijdloze en duurzame tas te geven die een leven lang meegaat, is het erg moeilijk in dit instant Fast Fashion-tijdperk.
We proberen echter altijd op een positieve en constructieve manier naar uitdagingen te kijken.

Wat heeft de nieuwe generatie ondernemers volgens u de sector te bieden?
De wereld was zodanig geëvolueerd, met de digitale revolutie, dat het de crash van stigma's en vooroordelen mogelijk maakte en een ongeëvenaarde transparantie en creatieve vrijheid creëerde. Producten hoeven niet langer de kleur- of geslachtsregels te volgen, het kunnen veel dingen tegelijk zijn en dat is zeer positief. Deze nieuwe talentgolf heeft veel te bieden en heeft een creatieve vrijheid als nooit tevoren bereikt.

Welk advies zou je geven aan een jongere die de industrie betreedt?
We zitten altijd in een continu leerproces en er zijn geen standaardrecepten die bij iedereen passen. Maar hard werken en vastberadenheid zijn ongetwijfeld essentieel en veerkracht is een belangrijk kenmerk als je een ondernemer bent. Fouten en obstakels zullen er deel van uitmaken, maar het belangrijkste is om niet op te geven en altijd te geloven in wat we doen.